Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Sveučilište u Zagrebu među 500 najboljih na svijetu – Pomorsko i oceansko inženjerstvo ostvarilo najbolji plasman

Sveučilište u Zagrebu plasiralo se među 500 najboljih na svijetu za 2022. godinu i to na prestižnom rangiranju ARWU, poznatijem kao Šangajska lista.

Najbolji plasman ostvarilo je za područje Pomorskog i oceanskog inženjerstva, po čemu je 44. najbolje na svijetu.
 Iz medija
Maja Trstenjak
23. kolovoza 2023.

Predstavljeni rezultati projekta IZLOV – Integrirana zaštita logističkih vozila

Tvrtka Eksperterm i Fakultet strojarstva i brodogradnje predstavili rezultate projekta IZLOV - Integrirana zaštita logističkih vozila.
 Iz medija
Maja Trstenjak
25. srpnja 2023.

Održan 20. Hrvatski seminar o tlačnoj opremi pod pokroviteljstvom FSB-a i Hrvatske komore inženjera strojarstva

Dekan FSB-a, prof. dr. sc. Zdenko Tonković održao je pozdravni govor na jubilarnom 20. Hrvatskom seminaru o tlačnoj opremi održanom 6. srpnja 2023. godine.

Na ovom jubilarnom seminaru, predavanja su održali profesori FSB-a Ivanka Boras, Matija Hoić, Ivan Stojanović, Danko Ćorić, Ivica Garašić, Srećko Švaić i Damir Markučič.
 Novosti
Maja Trstenjak
12. srpnja 2023.

Intervju s prof. dr. sc. Damirom Dovićem za WDR (Njemačka)

Njemački javni servis WDR objavio je intervju s prof. dr. sc. Damirom Dovićem, vezan uz obaveze proizašle iz prijedloga nove EU regulative (Direktiva o energetskim značajkama zgrada, Direktiva o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora i dr.) za prijelaz s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije u sektoru zgradarstva te praktične aspekte tih velikih promjena kao dijela ukupne energetske tranzicije.  

Intervju možete pročitati OVDJE, a podcast poslušati OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
30. lipnja 2023.

Projekt Thorondrone studenata FSB-a nagrađen u sklopu Programa studentskog poduzetništva

U konkurenciji 76 prijavljenih projekata, studenti FSB-a Domagoj Ćorić i Antonio Butigan zauzeli su 2. mjesto u finalu Programa studentskog poduzetništva s projektom Thorondrone - projektiranje električnih letjelica fiksnih krila.

HAMAG-BICRO i BOND Hrvatska organizirali su u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) natjecanje deset najboljih studentskih timova koji su sudjelovali u Programu studentskog poduzetništva, razvijenom u okviru druge faze projekta BOND.

Kroz Program je studentima omogućena edukacija o poduzetničkim pothvatima, umrežavanje s poduzetnicima, mentorska podrška tijekom izrade vlastitih projekata, kao i stručna praksa ili stipendiranje u tvrtkama partnerima Programa.
 Iz medija
Maja Trstenjak
12. lipnja 2023.

Telegram.hr o alumnijima FSB-a, Filipu Žabiću i Tomi Budanko

Alumni FSB-a, Filip Žabić i Toma Budanko, dvoje su od 10 heroja digitalne budućnosti koji ne guraju naprijed samo Hrvatsku, već i čitav svijet! Članak portala Telegram koji otkriva kako će prva digital-native generacija (Z generacija) promijeniti svijet rada možete pričitati OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
12. lipnja 2023.

Pametna tvornica i gostovanje prof. Nedeljka Štefanića u HRT-ovoj emisiji Prometej

Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Prometej u kojoj je emitiran prilog o projektu Pametna tvornica - Smart Factory Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Razgovor s prof. Štefanićem možete pogledati OVDJE, a prilog o pametnoj tvornici OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
25. svibnja 2023.

Poslovni.hr o FSB Racing Teamu

Članovi FSB Racing Teama predstavili električni Taurus i samovozeći VulpesD. Članak objavljen na portalu Poslovni.hr pročitajte OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
3. svibnja 2023.

Next 25 (Jutarnji list): akademik prof. dr. sc. Bojan Jerbić

Akademik prof. dr. sc. Bojan Jerbić, osnivač CRTA-e - Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije na Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u društvu je 25 lica budućnosti po odabiru Jutarnjeg lista.

Osim u tiskanom obliku, cijeli članak Jutarnjeg lista o akademiku Jerbiću pročitajte privitku.
 Iz medija
Maja Trstenjak
2. svibnja 2023.

Prof. dr. sc. Zdravko Terze za Lider o projektu ESA-e "Flapping Flight on Mars and Venus" i drugim temama

Kako prenosi Lider, svaki satelitić koji putuje svemirom znak je da se razvija svemirsko gospodarstvo. Iako Hrvatska (još) nema svoj satelit, u hrvatskoj satelitskoj znanost i industriji aktivan je i Fakultet strojarstva i brodogradnje, uz FER i u Institut Ruđer Bošković.
 Iz medija
Maja Trstenjak
18. travnja 2023.

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica