User Tools

Site Tools


javno:fsbwireless

Dobro došli na stranice FSB Wireless projekta! Ovdje ćete pronaći sve relevantne informacije o projektu, kao i o pristupu Internetu putem FSB bežične mreže.

Molimo vas da prije prije korištenja usluge FSB Wireless mreže pročitate Pravila ponašanja. Pristupanjem FSB Wireless mreži potvrđujete da ste ih pročitali i da se slažete s njima. Ponašanje korisnika na mreži je pod nadzorom i bilo koja nedozvoljena akcija će biti sankcionirana u skladu s pravilima.

Informacije kako doći do korisničkih podataka pročitajte na stranici O projektu, a detaljne upute kako podesiti računalo za pristup nalaze se niže na ovoj stranici.

Nužan preduvjet ikakvog rada i konfiguracije je računalo sa ispravno instaliranom (dakle sistemski driveri za bežičnu karticu su instalirani) i aktivnom (upaljenom) bežičnom (Wi-Fi) mrežnom karticom kompatibilnom sa 802.11b ili 802.11g standardima, te računalo ili mobilni telefon sa podržanim operativnim sustavom.

Također, za pristup će vam biti neophodni korisničko ime i lozinka za CARNetove modemske ulaze (pravo ime dotičnih pristupnih podataka je AAI identitet) koje dobivate prilikom upisivanja na fakultet ili zaposlenja. Ako isti nemate ili ne znate lozinku, trebate se javiti g. Zlatku Brkiću situiranom u FSB računalnom centru.

Korisnici FSB (Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb), TVZ (Tehničko veleučilište u Zagrebu) i VSS (Visoka škola za sigurnost s pravom javnosti, Zagreb) koriste standardno FSBwireless za naziv bežične mreže za koju se spajaju (tzv. SSID). Korisnici FSB-a imaju AAI identitete najčešće u obliku iprezime@fsb.hr. Za korisnike TVZ je to iprezime@tvz.hr odnosno za VSS je to iprezime@vss.hr. Studenti sa ostalih fakulteta koji su u Eduroam mreži trebaju koristiti eduroam za ime mreže (SSID) te vlastite AAI identitete sa svoje institucije.

Sučelja za provjeru AAI identiteta i konfiguriranje lozinka su redom:

Postavke za podržane operativne sustave se mogu naći na ovim linkovima

javno/fsbwireless.txt · Last modified: 2015/04/15 15:58 by dalibor