User Tools

Site Tools


javno:fsbwifi_vista

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
javno:fsbwifi_vista [2011/04/21 14:50]
dalibor created
javno:fsbwifi_vista [2015/04/15 14:43] (current)
dalibor
Line 1: Line 1:
-=====FSB Wireless=====+=====Eduroam=====
  
-Prvi dio podešavanje podešavanja 802.11b/g bežične mreže na Windows Vista operacijskom sustavu je skidanje SecureW2 client programa ​(verzija 1.x.x ili novija): +Prvi dio podešavanje podešavanja 802.11b/g bežične mreže na Windows Vista/7 operacijskom sustavu je skidanje ​[[http://​www.fsb.unizg.hr/?​login|SecureW2]] client programa:
- +
-{{:​javno:​wifivista:​11.jpg|}}+
  
 Tijek instalacije je trivijalan. Dakle, prvo odaberite na **OK**: Tijek instalacije je trivijalan. Dakle, prvo odaberite na **OK**:
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​12.jpg}}
  
 Pa **Next**... Pa **Next**...
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​13.jpg|}}
  
 ... zatim na **I Agree** ... zatim na **I Agree**
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​14.jpg|}}
  
 ... te naposljetku **Install**:​ ... te naposljetku **Install**:​
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​15.jpg|}}
  
 Na kraju će vam ponuditi reboot opciju što će restartati računalo nakon odabira **Finish**. Nemojte izbjegavati reboot jer onda SecureW2 neće ispravno raditi. Na kraju će vam ponuditi reboot opciju što će restartati računalo nakon odabira **Finish**. Nemojte izbjegavati reboot jer onda SecureW2 neće ispravno raditi.
  
 +{{:​javno:​wifivista:​16.jpg|}}
  
-Nakon što se Windows Vista podigneodaberite **Start** izbornik te desnim klikom miša na **Network** ​izborniku trebate doći do **Properties**. Odaberite ga lijevim klikom ​miša:+Nakon što se Windowsi podignu, desnim klikom miša na mrežnu ikonicu u donjem desnom kutu ekrana otvorite izbornik, odaberite ​**Open Network ​and Sharing Center** te kliknite ​lijevim klikom: 
 + 
 +{{:​javno:​wifivista:​win7_1.jpg|}}
  
 Sljedeći korak je odabir izbornika **Manage wireless networks**: Sljedeći korak je odabir izbornika **Manage wireless networks**:
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​win7_2.jpg|}}
  
 Ovdje je potrebno odabrati **Add** da bi se mogla dodati nova bežična mreža: Ovdje je potrebno odabrati **Add** da bi se mogla dodati nova bežična mreža:
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​win7_3.jpg|}}
  
 Odaberite **Manually create a network profile**: Odaberite **Manually create a network profile**:
  
-Ovdje vidimo kako to treba izgledati ​(Ralink ili Atheros mrežne kartice poželjno je staviti FSBwirelessWEP za SSID te 802.1x, WEP; naravno, mi preporučujemo korištenje WPA ako je to moguće s vašim uređajem)+{{:​javno:​wifivista:​win7_4.jpg|}} 
 + 
 +Ovdje vidimo kako to treba izgledati ​ 
 + 
 +{{:​javno:​wifivista:​win7_5.jpg|}}
  
 Zatim je potrebno odabrati **Change connection settings** s obzirom da konfiguracija nije još u potpunosti dovršena: Zatim je potrebno odabrati **Change connection settings** s obzirom da konfiguracija nije još u potpunosti dovršena:
  
 +{{:​javno:​wifivista:​win7_6.jpg|}}
  
 Potrebno je odabrati podizbornik **Security**,​ tamo odabrati **SecureW2** te zatim **Settings**:​ Potrebno je odabrati podizbornik **Security**,​ tamo odabrati **SecureW2** te zatim **Settings**:​
 +
 +{{:​javno:​wifivista:​win7_7.jpg|}}
  
 U SecureW2 programu (koji se pojavi nakon prethodnog koraka) treba odabrati **Configure**:​ U SecureW2 programu (koji se pojavi nakon prethodnog koraka) treba odabrati **Configure**:​
  
 +{{:​javno:​wifivista:​32.jpg|}}
  
 Maknite kvačicu sa **Use alternate outer identity**: Maknite kvačicu sa **Use alternate outer identity**:
  
 +{{:​javno:​wifivista:​33.jpg|}}
  
 Maknite kvačicu sa **Verify server certificate**:​ Maknite kvačicu sa **Verify server certificate**:​
  
 +{{:​javno:​wifivista:​34.jpg|}}
  
 Ovako treba treba izgledati korisnicko ime (username) i lozinka (password). Ako ostavite kvačicu na **Prompt user for credentials** će vas uvijek pitati da unesete rečene autorizacijske podatke pri spajanju. Radi jednostavnosti korištenja se to obično ne prakticira. Klikom na **OK** završite unos. Ovako treba treba izgledati korisnicko ime (username) i lozinka (password). Ako ostavite kvačicu na **Prompt user for credentials** će vas uvijek pitati da unesete rečene autorizacijske podatke pri spajanju. Radi jednostavnosti korištenja se to obično ne prakticira. Klikom na **OK** završite unos.
  
 +{{:​javno:​wifivista:​35.jpg|}}
  
 Ako je sve prošlo u redu trebao bi se pojaviti izbornik koji će vam ponuditi da odredite o kojoj je vrsti mreže riječ i naša preporuka je da postavite **Public** zbog vaše sigurnosti. Ako pak dobijete opet izbornik gdje vas pita za korisničko ime i lozinku, najvjerojatnije ste ih krivo upisali, pa ponovite prethodne korake gdje se oni definiraju. Ako je sve prošlo u redu trebao bi se pojaviti izbornik koji će vam ponuditi da odredite o kojoj je vrsti mreže riječ i naša preporuka je da postavite **Public** zbog vaše sigurnosti. Ako pak dobijete opet izbornik gdje vas pita za korisničko ime i lozinku, najvjerojatnije ste ih krivo upisali, pa ponovite prethodne korake gdje se oni definiraju.
javno/fsbwifi_vista.1303390227.txt.gz · Last modified: 2011/04/21 14:50 by dalibor